حجاب در نظر رهبری و پاسخ به مرجئه!

✅ رهبری فرمودند: مردم ما مردم خیلی خوبی‌اند؛ مردم ما مؤمنند؛ مردم مؤمنند. حتّی کسانی که به حسب ظاهر به بعضی از ظواهر شرعی هم ملتزم نیستند، این ملتزم نبودنِ عملی به معنای عدم التزام قلبی نیست؛

دلشان با خدا است، دلشان با معانی و مفاهیم معنوی است، دارای ایمانند. خب کوتاهی در عمل در همه‌ی ماها هست. کدامِ ماها در عمل کوتاهی نداریم؟ هر کدام یک جور؛ بنده یک جور کوتاهی دارم، شما یک جور کوتاهی دارید، او هم یک جور کوتاهی دارد. مردم، مردم مؤمنی‌اند؛ مردم، مردم وفاداری‌اند.

💥همچنانچه تصور میکردیم یک عده باز هم سخنان صریح رهبری را قبول نکردند و به مدل های مختلف گفتند رهبری نظرشان فلان است.

🔻دوستان مختلفی سوال داشتند به نظرم رسید یکبار به صورت علمی این بحث را مطرح کنیم تا برای آنهایی که دنبال حقیقت هستند بحث روشن شود.

💥 البته رهبری قبلا هم به این مساله تاکید کردند: مثلا در ماه رمضان فرمودند: اگر بدانند پشت کشف حجاب و مبارزه با حجاب چه کسانی و دستگاههایی هستند، این کار را نمی‌کنند چون خیلی از آنها اهل دین و تضرع و ماه رمضان و دعا هستند.

💥یعنی رهبری با اینکه کشف حجاب را حرام شرعی و سیاسی میداند و تاکید دارد که پشت پرده آن ، دشمنان هستند ولی تصریح میکنند که خیلی از این ها اهل تضرع و… هستند، یعنی هم به گناهشان تصریح میکند هم خیلی از آنها را از دیانت خارج نمیکند که این روش اصلی تشیع است.

📍خب این بحث برای الان نیست و سابقه تاریخی دارد:

✔️ ما یک گروه به اسم #مُرجِئه داشتیم که الان هم برخی مثل مرجئه فکر میکنند، اینا معتقد بودند ایمان کافیست و عمل تاثیری در سعادت ندارد و اگر ایمان داشته باشیم کافیست، همون که الان هم میگن دلت پاک باشه ، یعنی ایمان داشته باش بقیش مهم نیست، خب این تفکر غلطی است و امامان معصوم این افراد را لعن کردند.

✔️ گروه دیگری به اسم #خوارج بودند که قائل بودند اگر کسی گناه کبیره انجام داد از دایره ایمان خارج شده و کافر است و اینا هم از اینور بوم افتادند و گناهکار را کافر میدانستند که عاقبت خوارج هم برای همه روشن است.

🔺 در این وسط گروهی از اهل سنت که مُعتزله نام دارند گفتند اهل گناه نه کافر هستند نه مومن ؛ اولین مساله‌ای که باعث تشکیل مکتب معتزلی شد همین نظریه بود، این نظر از اصول مکتب معتزلی شمره می‌شود بطوریکه شیخ مفید می‌گوید: هرکسی در این نظر با معتزله هم رای باشد از معتزله است، معتزله معتقدند مرتکب گناه کبیره، فاسق است و معتقدند که فاسق نه ایمان دارد و نه کافر است ،

خب تفکر معتزلی هم از نظر شیعه باطل است ولی متاسفانه همین تفکر هم مثل دوتفکر قبلی بین شیعیان دیده میشود، مثلا وقتی میپرسیم گناهکار مومن است یا کافر؟ میگویند یه چیزی وسط اینا، میگن درسته کافر نیست ولی اگر مومن بود، گناه نمیکرد!

💥 سوال: خب عقیده صحیح تشیع چجوری است؟! چجوری باید از تفکر مرجئه و خوارج و معتزله دور شویم؟

✅ پاسخ: کسی که به وحدانیت خدا و رسالت رسول اکرم شهادت دهد مسلمان است و منکر این مرحله کافر است، اما مومن به معنای شیعه کسی است که علاوه بر این شهادت زبانی، اعتقاد قلبی به عقاید اصلی دین و ولایت ائمه معصومین (علیهم‌السّلام) هم داشته باشد.

✌️ یعنی هرکس به تعبیر امروزی ها اصول پنجگانه دین را قبول داشت و منکر عقاید و احکام ضروری دین نبود در دایره ایمان است ولی ایمان مراتبی دارد و‌ به تعبیر علمی مفهوم مشکک است، پیامبر و ائمه هم مومند، سلمان هم مومن است، آیت الله بهجت هم مومن است، من و شمای گناهکار هم مومنیم.

👈 این به معنای تایید گناه نیست بلکه به این معناست که گناه موجب خروج شخص از دایره ایمان نمیشود وگرنه هرگناهی به اندازه خودش عذاب دارد، اگر خانمی چادری بود یا آقایی ظاهر مذهبی داشت ولی اهل غیبت و تهمت بود، اگر توبه و جبران نکند به اندازه این گناهان عذاب میشود ، اگر خانمی هم حجاب نداشت یا آقایی ریش خود را تراشید ولی همه ی احکام را انجام داد، اگر توبه و‌ جبران نکند به اندازه گناه بی حجابی و ریش تراشی ،عذاب خواهد دید ولی هم دسته اول مومند هم دسته دوم، هم اون خانمی که بی حجاب است و گناه میکند مومن است، هم کسی که به بنده بارها تهمت زده است مومن است ولی هر دو گناهکارند.

🤔 یعنی حاج آقا ما غیرمومن نداریم؟! چرا ما در کشورمون اتییست و بهایی و فحاش به مقدساتم داریم که مومن نیستند و کافر و نجسند ولی نوع مردم ایران ایمان دارند و ما بحثمون روی نوع مردم است وگرنه در کشور ما مثل هر کشوری، هم بی دین هست هم بی حیا هم بی ناموس هم هر مدل آدم دیگر ولی مباحث دینی دقیق است و باید در استعمال الفاظ دقت کنی ، اگر شما به خانم بی حجاب بگی کافر یا فاحشه و… ، گناه این تهمت از بی حجابی او کمتر نیست و تو هم دچار گناه شدی.

این بحث مورد اتفاق همه علمای شیعه است. یاعلی..‌.

✍️ شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *