برخورد سلیقه ای با حضور بانوان در ورزشگاه!
✍️دیشب مطلب موقتی درمورد مراسم ورزشگاه نوشتم و با واکنش های متعددی روبرو شدم که جالب بود:
✅قطعا میدانم رویدادمذهبی با ورزشی فرق داره ولی یه چیزایی است که ما دلیل نداریم و سلیقه ی خودمون است یه چیزهایی است دلیل متقن داره.
♦️مثلا نماز و روزه دلیل متقن داره ولی اینکه خانم ها تو کلاس و محیط دانشگاه مختلط باشند ولی موقع غذاخوردن جدا باشند واقعا هیچ دلیل منطقی برای این نیست، اگر مختلط بودن بد است، خب کلاس و حیاط رو هم جدا کن، اگر مشکلی نیست حالا هنگام غذا خوردن مگه چه فرقی داره.
📌اینا دیگه سلیقه های ماست و اون جوون وقتی اینارو میبینه فکر میکنه نماز هم مثل این مسائل الکیه و نمیخونه.
✅ نهایتا هم دیدیم که در این دولت خانم ها وارد ورزشگاه شدند، پس وقتی تهش میخوای قبول کنی، در اوج اقتدار قبول کن تا یک امتیاز محسوب شود نه اینکه بگویند دیدی عقب نشینی کردند پس جاهای دیگه هم فشار بیاریم قبول کنند، ظاهزا اینجا فقط سیاست فشاری جواب میدهد نه سیاست عاقلانه.
🔻بله قطعا رویداد ورزشی فرق داره، خب سالها چالش الکی درست نمیکردی، جای جدا میذاشتید تا میرفتن و میدیدن و نمیگفتن اینا زن را از همه جا محروک کردند، مگه آقایون که میتونند ورزشگاه بروند چند درصد ورزشگاه میروند، چرا حساست الکی درست میکنیم که انگار یک مطالبه ی ملی زنان است
🔷وقتی همه جای جامعه این شکلی است ، از سینمات تا پارکت مختلطه ، حالا میخوای ۱ ساعت ورزشگاه به صورت جدا هم نذاری؟! خب عاقلانه نیست.
🔰یک عده انقلابی هم انگار قراداد دفاع بستند و فکر میکنند هرکاری در کشور بشه وحی منزل و آیه قرآن است و ازش الکی دفاع میکنند، البته حق هم دارند چون ظاهرا در ذهن جامعه ی انقلابی، شخصی انقلابی است که همه چیز را توجیه کند و برای هرچیزی پاسخی پیدا کند و کمترین نقد را انجام ندهد، گویی برای ماندن در جبهه انقلاب ، همیشه باید دست به ماله باشی و اگر آخوند و پلیس و مسئولی هم خطا کرد چیزی نگویند تا انقلاب آسیب نبیند، درحالیکه نمیدانند انقلاب با همین توجیهات که مردم میدانند توجیه الکیه، آسیب میبیند نه نقد کارهای غیرعقلانی.
🔶 خیلی از کارهای ما سلیقه ای است و هیچ ربطی به دین و آرمان های انقلاب نداره، اتفاقا به دین و انقلاب هم ضربه میزند که الان شاهدش هستیم. پس کاسه ی داغتر از آش نشیم، اگر چیزی واجبه بگیم واجبه، اگر مستحبه بگیم مستحبه، اگر حرامه بگیم حرامه ولی اگر چیزی فقط سلیقه ی تو نیست چون در محیطی که بزرگ شدی بد است دیگه اینو ربطش نده به دین. من یادمه در برخی جاها عروس سرسفره با پدرشوهرش نمیشست که بی احترامی است، یا کسی پیش باباش بچشو بغل نمیکرد که زشته، یا پدربزرگ خود من ۸۰ سال عمر کرد ، ۲۰ سال من خونشون بودم و همسایه دیوار به دیوار بودیم، من ایشونو با زیرشلوار مامان دوز هم ندیدم😅 خب اینا خصوصیات فردی افراد است که ربطی بی دین نداره. اونقدر افراط کردیم الان دچار تفریط شدیم، به حجاب واجب قانع نشدیم و گفتیم باید چادری باشد تهش کلا بی حجاب شد، اگر چادر واجب بود خود دین میگفت، گفتن مستحبه، خیلی ثواب داره، خوش به حال هرکسی که الان چادر سرش است که بارها گفتم به نظر من مجاهد است ولی مستحبه و واجب نیست. یا مثلا ما با دختر اول دبستان که به سن بلوغ نرسیده، مثل دختری که بالغ است برخورد میکنیم و سیاست هایمان یکی است درحالیکه در دین میگوید در ۷ سالگی هنوز چیزی واجب نیست و مرحله ی دعوت است نه الزام.👈 اگر جلوتر از دین رفتیم، نهایتا به عاقبت سوپرانقلابی های بعد انقلاب مبتلاء میشویم و مثل خوارج جلوی ولی هم می ایستیم، خوارج مشکلشون ظاهرا بی دینی نبود، اتفاقا میگفتن باید خیلی دینی باشیم گرچه بزرگترین بی دینی ، حرف دین را تحریف کردن و و جلوتر از دین رفتن است.
🔶 حاج آقا پس نظر مراجع چی میشه؟! شما اگر به مراجع بگویی اگر خانم ها در یک مکان جدا باشند که مفسده ندارد میگویند اشکال ندارد ولی اگر سوال را اینگونه بپرسی که اگر خانم ها جمع شدن و میدانیم که قطعا مفسده دارد نظرتان چیست؟ خب میفرمایند حرام است، وقتی پیش فرض غلط است نتیجه هم غلط است. با این پیش فرض همه جا از دانشگاه تا پارک احتمال مفسده است و خانم ها باید هیچ جا حضور پیدا نکنند که مبادا یک عده میخواهند کارخرابی کنند.
🔷 میگویند حاجی از وضعیت ورزشگاهها خبر داری؟! بله اطلاع دارم دقیقا مثل همون پارک ها و محل های تفریح و … است که شما ازش بی اطلاع هستید و اونجا دیگه چنین حساسیتی ندارید.
✅داستان گردن شتره، به شتر گفتن گردنت کجه گفت کجام راسته، پس عاقلانش این بود به جای این همه چالش یکمحیط جدا درست میکردن و میگفتن بیایید برید، حتی میشد شیشه کشید و راضی هم میشدند ولی الان کاری کردید تهش مختلط میرن میشینند و کاری هم نمیشه کرد و هنوز هم یک عده به جای اینکه عبرت بگیرند همان روش قبل و حرفهای قبل که نتیجه ای جز خسارت اجتماعی نداشت را تکرار میکنند.
✌️کلا نتیجه ی افراط ، همیشه تفریط است. باز مثل همیشه تاکید میکنم نظرات من وحی منزل نیست، ولی چنین میفهمم و راه اصلاح جامعه را اینگونه میدونم نه روش های شکست خورده ی قبلی که موجب این وضعیت شده است.
♦️ با ذره بین بخوای بری سمت مردم از همین تجمع ها و برنامه های مذهبی هم میشه اشکال شرعی پیدا کرد ولی مدینه فاضله نیست و مردم عادی هستیم و داریم کنار هم رشد پیدا میکنیم و قراره تمرین کنیم و به الگوهای درستتر برسیم. مخلصیم. یاعلی…
👳♂ شیخ #فرهاد_فتحی / عضویت 👇🏻
41 نظر
چون قصد دعوا و ادعای برتری نداریم. فقط قراره به یک روشی برسیم که کنار هم بهتر رشد کنیم و به هدفمون که قرب الی الله است، نزدیک بشیم.
نظرم اینه دوستان محترمانه نظر خودشون رو با استدلال بگن… پاسخ استدلال با استدلاله و نه فحاشی که خدا رو شکر در این صفحه کمتر دیدیم.
منم تر اینه به هم برچسب صورتی، افراطی و… هم نزنیم تا افراد خودشون آزادانه روی نظرات دیگران اندیشه کنند.
بهترین حالت اینه که محیط های زنانه و مردانه از یکدیگر مجزا باشند این نه تنها یک تکلیف اجتماعی بلکه یک حق است که مردان به راحتی با هم جنس خود معاشرت کنند و زنان نیز به همین شکل. یعنی فشار عنصر روانی جنس مخالف را نداشته باشند.
بنابر این به جای پیشنهاد اختلاط سلف باید پیشنهاد جداسازی کلاس را مطرح کرد جناب شیخ!
در مورد برگزاری جشن در ورزشگاه هم همینطور است چه اشکالی داشت همینطور که در مساجد بخش بانوان از برادران جداست در جشن ورزشگاه آزادی نیز نیمی از ورزشگاه مخصوص بانوان باشد و نیم دیگر در اختیار برادران
جناب شیخ شما را به فرمایش حضرت زهرا ارجاع می دهم که فرمود:
برای زنان بهتر است که مردان را نبیند و مردان نیز او را نبینند
این یعنی سیاست گذاری کلان جامعه بر مبنای جدایی محیط های زنانه و مردانه پایه گذاری شود و تا آنجایی که ممکن است از اختلاط جلوگیری شود
این هم متن روایت
وَ رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: كُنَّا عِنْدَ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَ أَخْبِرُونِي أَيُّ شَيْءٍ خَيْرٌ لِلنِّسَاءِ فَعَيِينَا بِذَلِكَ كُلُّنَا حَتَّى تَفَرَّقْنَا فَرَجَعْتُ إِلَى فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ فَأَخْبَرْتُهَا اَلَّذِي قَالَ لَنَا رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ لَيْسَ أَحَدٌ مِنَّا عَلِمَهُ وَ لاَ عَرَفَهُ فَقَالَتْ وَ لَكِنِّي أَعْرِفُهُ خَيْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ لاَ يَرَيْنَ اَلرِّجَالَ وَ لاَ يَرَاهُنَّ اَلرِّجَالُ فَرَجَعْتُ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اَللَّهِ سَأَلْتَنَا أَيُّ شَيْءٍ خَيْرٌ لِلنِّسَاءِ وَ خَيْرٌ لَهُنَّ أَنْ لاَ يَرَيْنَ اَلرِّجَالَ وَ لاَ يَرَاهُنَّ اَلرِّجَالُ قَالَ مَنْ أَخْبَرَكَ فَلَمْ تَعْلَمْهُ وَ أَنْتَ عِنْدِي قُلْتُ فَاطِمَةُ فَأَعْجَبَ ذَلِكَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ قَالَ إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّي.
حالا کلاسور میگیم استاد وقت ندارن دوبار درس بده باید مختلط باشه. ولی دیگه تو سلف که میشه دخترا راحت باشن. همه جا باید حضور مرداد رو تحمل کنیم؟
سلام من نظر خودم رو میگم… موقع غذا خوردن بنده میخوام راحت باشم و مقنعه ام رو ببرن عقب تر یا آستین های دستم رو دو سانت ببرم بالاتر… خب باید راحت غذا بخورم… این طور بهتره. فقط بحث حلال و حرام نیست.
الآن بزرگواری میان و میگن پس دانشگاه هم دختر و پسر نباشه که بنده راحت باشم!!! نه اون باشه ولی ردیف های جدا… البته خب روی صندلی جدا نشستن کنار یه پسر که حرام نیست. کلیات رو میگم. اما خب باید جدای از حلال و حرام مسائل دیگری رو هم در نظر گرفت.
اختلاط در هر شرایط و در هر مکانی بده کار بد بده دین باید سیستمی اجرا بشه
ورزشگاه رفتن هم بده چون اختلاط فساد میاره و زمینه فساده و هر اختلاطی حتی صحبت کردن در خیابون با خانم ها یا حتی دانشگاه و …
تلویزیون و امثالهم هم خیلی موثر بودند مثل تاک شو ها و….که اختلاط و فرهنگ سازی کردن! و فیلم ها و غیره
مطالبه ی سیستمی دین آی جامعه مطالبه سیستمی دین
من چون در روستا درس خوندم کلاسم مختلط بود و جالب اینجاست چون مختلط بود انقد هم میدیدیم که اصلا میلی به دوستی با جنس مخالف نداشتیم و اصلا مفسده که شما میگین ایجاد نمیشد ولی میدیدم در مدرسه هایی که جدا بودن گرایش به جنس مخالف زیاد بود هرچی سخت بگیرین فقط باعث میشه فکر کنند چه خبره اونطرف که میگن سمتش نرو جیزه واقعا شیخ فتحی رویکردی درست دارن و اگر انقد اذیتشون نکنید و ازشون کمک بخاید جامعه نجات پیدا میکنه .
ولی استاد ما تعریف میکرد در یک جایی بین دختر و پسر نونهال یا کودک در مدرسه مختلط اتفاق خوبی نیفتاد.
ما یه استادی داشتیم در همین مدارس مختلط، فکر کنم در دستشویی، اتفاق خوبی نیفتاد… پس حرفتون جای نقد داره. البته نمیگم کلا مرد ها و زن ها هم رو نبینند… این کلیتی است که من میدانم ولی درباره جزئیات باید ببینیم اسلام چه گفته. ضمن اینه فقط حلال و حرام را مبینیم، ممکنه یه کاری حرام نباشه اما بهتر باشه انجام نشه…. کلا میگم حالا به طور مصداقی، خودتان فکر کنید.
منظورم اینه استادمون داشتند تعریف میکردند.
سلام. بنده خودم مدرسه مون مختلط نبود اما میلی به دوستی با جنس مخالف ندارم و کلا فکر نمیکنم به این چیزها. اصلا برایم مهم نیست دانشگاه هم پسرها باشد. تازه من در دانشگاه دخترانه راحت تر هم هستم. البته از تجربه ام گفتم و منظورم این نبود که کلا زن و مرد نامحرم هیچ گونه صحبتی با هم نداشته باشند…. البته دقت کنید که میل به جنس مخالف کاملا طبیعی و صحیح است و نباید کاری کنیم که این میل طبیعی که لازمه حیات بشره از بین بره به اسم عادی شدن برای اینکه حرص از بین بره تا فساد ایجاد نشه! یعنی از اون ور بوم هم میفتیم…باید شیوه تربیتی و ساختاری درستی انتخاب بشه که همون جامعیت دینی و تفقه در دین پاسخگوی اون هست به طور کلی.
و منظورم هم این نبود که به ازدواج فکر نمیکنم و مثلا انسان نیستم و این امیال بشری رو درک نمیکنم.
سلام ببخشیدا اما قضیه کلاس وسلف دانشگاه باهم فرق داره تو کلاسم ظاهرا مختلط اما جدا از هم میبینند دختر وپسر آماتور سلف یا غذاخوری میرمد میشینند پیش همدیگه.
همچنین حرف های آقا محمود رو هم به همین شکل نقد می کنم. پوشش و ذکر و صلوات دلیل بر تفاوت در شکل قانون نمیشه. قانون برای تمام اقشار جامعه یکسانه و مختلط بودن در ورزشگاه هم یه قانونه و اگر تفاوت قائل بشه در غیر این صورت عدالت پایمال میشه.
بذارید حرفتون رو هم رد کنم. حجاب چیزیه که کاملا دیدنیه اما آیا شما میتونید فسادی که یه پسر بیمار روحی در بین چادری ها داره رو ببینید؟ پسری که چادری ها رو به قصد لذت میبینه یا در شلوغی بهشون تنه می زنه ، منظورم به اینه که چون فقط بخش ظاهر قضیه رو میبینیم دلیل نمیشه واقعا یه چنین مراسمی مجاز به مختلط بودن باشه!